Kalendár majstrovstiev v masážach 2024

Vo svete majstrovstiev v masážach býva apríl až jún najrušnejším obdobím. V tomto čase sa organizuje najviac súťaží, ktoré koncom júna vyvrcholili 7. Majstrovstvami sveta v masážach, ktoré sa už tradične uskutočnili v Kodani, v Dánsku.

My už s určitosťou môžeme tvrdiť, že zúčastniť sa majstrovstiev v masážach je neuveriteľne zaujímavý a vzrušujúci zážitok. Nikde inde sme nezažili toľko odborných noviniek a poznatkov, nových alebo nezvyčajných techník, a samozrejme, kopec úsmevu, či milých a ochotných masérov, s ktorými sme dodnes v kontakte, ako na vlaňajších Majstrovstvách sveta v masážach 2023. Okrem toho sme sa zúčastnili aj na miestnej súťaži v Česku.

Chceli by sme povzbudiť každého kolegu - maséra, aby si vyskúšal svoje zručnosti na súťaži takéhoto druhu a aby sa podelil o svoje odborné vedomosti s ostatnými účastníkmi. Ani ten, kto by sa chcel zúčastniť iba ako hosť, neoľutuje, pretože okrem súťažných disciplín môžete zdieľať a nadobúdať vedomosti aj na workshopoch.

Najdôležitejšie informácie:

  • Súťažiaci si môžu zmerať sily v rôznych kategóriách, ktorými sú najčastejšie švédska, športová, freestyle (inšpirácia zo západu alebo východu), thajská masáž a kategória wellness.
  • Termín podania prihlášky: organizátori vyhlasujú majstrovstvá spravidla už v niekoľkomesačnom predstihu a prihlásenie sa do súťaže je viazané na registráciu.
  • Poplatok za účasť v súťaži: väčšinou sa pohybuje okolo 100-200 EUR/osoba, podľa kategórie.
  • Pravidlá: všetky majstrovstvá majú osobitné pravidlá, ktoré nie je na škodu si preštudovať pred začatím podujatia. Tieto pravidlá sú dostupné na webovej stránke podujatia a nájdete v nich napríklad aj informácie o tom, aké oblečenie máte mať, či si súťažiaci musia so sebou vziať niekoho ako modela, či môžu používať hudbu atď.
  • Ubytovanie a cesta: tieto výdavky si hradíte sami, organizátori poskytnú užitočné informácie o možnostiach ubytovania v blízkosti konania súťaže.
  • S jazykovými bariérami nemusíte počítať, pretože maséri prichádzajú na tieto súťaže zo všetkých kútov sveta, a hoci spoločným jazykom ja angličtina, na mnohých miestach je zabezpečené tlmočenie, a jazyk dotykov je aj tak univerzálny.

Ešte dôležitá informácia pre tých, ktorí sa na majstrovstvách zúčastnia ako hostia: nie všetky majstrovstvá sú otvorené pre verejnosť. Pred návštevou podujatia si preto overte, či je možné sa zúčastniť ako hosť alebo divák. Častou neznalosťou býva aj spoplatnenie vstupu a limitovaný počet lístkov. Preto predtým, ako sa niekto vyberie na podujatie ako návštevník alebo divák, na webovej stránke daného podujatia si overte, či je vstup voľný alebo spoplatnený.

Majstrovstvá a súvisiace podujatia v mesačnom rozpise

JÚN 2024
7th WORLD MASSAGE CHAMPIONSHIP od IMA (International Massage Association) – SIEDMY ROČNÍK MAJSTROVSTIEV SVETA V MASÁŽACH organizované Medzinárodnou masérskou organizáciou

28-30. jún 2024 (piatok – nedeľa)
Kodaň, Dánsko

IMA už po siedmy raz zorganizovala svoje majstrovstvá sveta v masérskom umení. Boli to nezabudnuteľné dni plné stretnutí s najlepšími masérmi z celého sveta.
Súťažilo sa v ôsmich disciplínach - od klasickej švédskej masáže, cez ukážky thajskej a wellness masáže, až po inovatívne freestyle kategórie inšpirované Západom a Východom.
Každý súťažiaci si mohol vybrať jednu alebo dve disciplíny, v ktorých sa chcel porovnať s tou najlepšou konkurenciou.

Okrem samotnej súťaže bol pripravený aj bohatý sprievodný program. V piatok sa konala odborná konferencia so zaujímavými prednáškami o budúcnosti masérskeho remesla, využívaní moderných technológií a robotov pre masírovanie. A v priebehu samotnej súťaže v sobotu a nedeľu mali účastníci možnosť zúčastniť sa na bezplatných workshopoch vedených skúsenými víťazmi predchádzajúcich ročníkov.

Organizátori sa snažili, aby sa majstrovstvá sprístupnili aj širokej verejnosti. Každý súťažiaci mal možnosť pozvať jedného návštevníka zadarmo, ktorý mohol sledovať súťažné disciplíny priamo v hale. A všetci ostatní záujemcovia mali možnosť sledovať priamy prenos z "Auditória".

Tohtoročnou novinkou bola online súťaž. Tí, ktorí sa nemohli zúčastniť osobne, mali možnosť zapojiť sa do súťaže prostredníctvom online streamovania cez platformu Zoom. Porota vyhodnocovala ich výkony v priamom prenose rovnako ako v prípade účastníkov na mieste.

Ocenenia čakali aj na tvorcov skvelých propagačných videí o masáži. Videá s najlepšou propagáciou, najzaujímavejším teaserom a najlepším krátkym videoklipom/reelom boli odmenené.

JÚL 2024
Svetový masážny festival 2024: Vzdelávanie dostupné pre každého

12-14. júla 2024 (piatok – nedeľa)
Cherokee, Severná Karolína, Spojené štáty americké

Pod záštitou IMA sa v Severnej Karolíne uskutoční Svetový masážny festival.
Hlavnou myšlienkou Svetového masážneho festivalu je poskytnúť všetkým terapeutom príležitosť študovať pod vedením lídrov masážnej profesie za cenu, ktorá je dostupná pre všetkých. Organizátori veria, že každý masážny terapeut by mal mať možnosť učiť sa od majstrov a práve tejto myšlienke je venovaný festival.

Festival predstavuje pre mnohých účastníkov únik od profesijnej politiky. Terapeuti oceňujú, že sa festival sústreďuje na poskytovanie príležitostí učiť sa od najlepších v príjemnom, neformálnom a zábavnom prostredí, bez akýchkoľvek predsudkov.

Účastníci festivalu môžu očakávať:

  • Možnosť učiť sa od lídrov v oblasti masáží
  • Cenovo dostupné vzdelávanie
  • Príjemnú a neformálnu atmosféru
  • Prostredie bez politických diskusií a predsudkov

Svetový masážny festival 2024 sľubuje byť podujatím, kde sa spája vzdelávanie s medzinárodnou súťažou v masážach, vytvárajúc jedinečnú príležitosť pre všetkých profesionálov v oblasti masáží.

AUGUST 2024
KRAJSKÁ SÚŤAŽ MASÉROV MICHALOVCE 2024

3. augusta 2024 (sobota)
Michalovce, Slovensko

Vašu pozornosť by sme chceli upriamiť na Zemplín Slovakia Massage Championship 2024, 1. ročník Krajskej súťaže masérov v Michalovciach, ktorá sa uskutoční v sále u Zlatého býka, na Námestí osloboditeľov 1001/1, v Michalovciach.

V roku 2024 sa uskutoční prvý ročník Zemplín Slovakia Massage Championship, ktorý prináša vzrušujúce možnosti pre masérov a masérskych terapeutov nielen na Slovensku. Toto inovatívne podujatie nie je len obyčajnou súťažou, ale predstavuje komplexnú platformu pre profesionálny rozvoj v oblasti masáží.

 

 

Čo ponúka Zemplín Slovakia Massage Championship 2024?

  • Jadrom podujatia je súťaž, ktorá umožní masérom predviesť svoje zručnosti a techniky.
  • Profesionálny rast: Účastníci získajú príležitosť posilniť a zlepšiť svoje masérske schopnosti prostredníctvom rôznych aktivít a výmeny skúseností.
  • Inšpirácia: Súťaž bude zdrojom nových nápadov a prístupov v masérskej praxi.
  • Networking: Podujatie vytvorí priestor pre nadväzovanie profesionálnych kontaktov a výmenu skúseností medzi masérmi.
  • Medzinárodné uznanie: Každý účastník obdrží medzinárodný diplom schválený IMA (Medzinárodnou masážnou asociáciou).
  • Nové možnosti pre podnikanie: Získaný diplom umožní masážnym terapeutom označiť svoje podnikanie novým, prestížnym spôsobom.

Zemplín Slovakia Massage Championship 2024 predstavuje významnú príležitosť pre slovenských masérov a terapeutov zdokonaliť svoje zručnosti, získať medzinárodné uznanie a rozšíriť svoje profesionálne siete. Či už ste začínajúci masér alebo skúsený profesionál, toto podujatie ponúka hodnotné skúsenosti pre všetkých účastníkov.

Prvý ročník tohto podujatia sľubuje byť začiatkom novej tradície v slovenskej masérskej komunite, podporujúca profesionálny rast a inovácie v odbore.

SEPTEMBER 2024
Campeonato Internacional de Masaje México 2024 - 3. Medzinárodný šampionát v masážach v Mexiku

22. septembra 2024 (nedeľa)
Tijuana, Mexiko

Táto zaujímavá udalosť v Tijuane ponúka jedinečnú príležitosť pre študentov aj profesionálov v oblasti masáží.
Šampionát sa môže pochváliť siedmimi rôznymi kategóriami, v ktorých môžete predviesť svoje zručnosti. Či už ste študent alebo skúsený profesionál, nájdete tu kategóriu, ktorá vám vyhovuje. Organizátori dbajú na to, aby súťaž prebiehala v spravodlivom a profesionálnom prostredí.

Jedným z najvýznamnejších aspektov tohto šampionátu sú medzinárodní rozhodcovia. Sú to experti a šampióni zo súťaží svetovej úrovne, všetci pridružení k prestížnej Svetovej asociácii masáží (IMA). Ich prítomnosť zaručuje vysoko kvalitné hodnotenie a profesionálny priebeh celej súťaže.

Ale nejde len o samotné súťaženie. Tento šampionát sľubuje byť nezabudnuteľným zážitkom pre všetkých zúčastnených. Je to skvelá príležitosť učiť sa od iných expertov v masážnom priemysle, nadviazať nové kontakty a vytvoriť si cenné profesionálne spojenia.

Okrem súťaže sa môžete tešiť na zaujímavé demonštrácie a workshopy vedené odborníkmi v danej oblasti. Tieto aktivity vám poskytnú možnosť rozšíriť si svoje znalosti a zlepšiť svoje zručnosti.

OKTÓBER 2024
The Massage Championship of the Nordic Countries - 3. ročník Medzinárodných majstrovstiev severských krajín

4.-5. októbra 2024 (piatok – sobota)
Jūrmala, Lotyšsko

3. ročník Medzinárodných majstrovstiev severských krajín sa bude konať na Lekárskej fakulte Lotyšskej univerzity. Súťaž bude rozložená do dvoch dní.
Prvý deň bude patriť študentom. Títo mladí a nádejní maséri budú predvádzať, čo všetko sa naučili a aké techniky zvládajú. Je to ich šanca zažiariť a ukázať, že budúcnosť masáží je v dobrých rukách. Každý dotyk a každá technika bude svedčiť o ich odhodlaní a vášni pre toto umenie.

Na druhý deň prídu na rad skúsení profesionáli. Tí, ktorí už majú niečo za sebou, nám predvedú svoje majstrovské kúsky. Budeme svedkami pokročilých techník a inovatívnych prístupov, ktoré ich odlišujú od ostatných.

Porotcovia budú hľadať technickú precíznosť, kreativitu a schopnosť prispôsobiť sa rôznym potrebám klientov. Ich skúsené oko nič neprehliadne, takže súťažiaci budú musieť dať zo seba to najlepšie.

Georgian Professional Massage Association - Gruzínska asociácia profesionálnej masáže

11.-14. októbra 2024 (piatok – pondelok)
T'bilisi, Gruzínsko

V Gruzínsku už viac ako 10 rokov funguje Gruzínska asociácia profesionálnej masáže (GAPM), ktorá má za cieľ edukovať odborníkov, prinášať nové metódy, ale tiež zvyšovať povedomie verejnosti o masáži. Na jeseň organizujú svoje prvé majstrovstvá, ktoré majú fungovať ako platforma na zdieľanie znalostí, zlepšovanie zručností a propagáciu masáže ako dôležitých súčastí zdravotnej starostlivosti a rehabilitácie.

The National Massage Championship

13.-14. októbra 2024 (nedeľa – pondelok)
Londýn, Spojené kráľovstvo

The National Massage Championship (the NMC) sa bude konať v Londýne, v rámci festivalu Salon Beauty 2024. Na súťaži je možné prihlásiť sa až do 3 súťažných kategórií (bežne sú len 1-2 kategórie). Ceny štartovného sa pohybujú od 97,50 £ (za účasť v 1 kategórii), až po 149 £ (za 3 kategórie). Súťaž je určená len pre profesionálnych masážnych terapeutov, nie pre študentov.

2. Czech Massage Championship - Druhý ročník Majstrovstiev Českej republiky

19. október 2024 (sobota)
Ostrava, Česká republika

Do týchto Majstrovstiev Českej republiky, ktoré sú organizované už druhýkrát, je možné prihlásiť sa v 4 kategóriách: športová masáž, wellness masáž, western freestyle (inšpirácie zo západu) a eastern freestyle (inšpirácie z východu). Poplatok za účasť na súťaži je 100 EUR. Víťaz týchto majstrovstiev dostane pozvánku na majstrovstvá sveta v Kodani 2025. Tohtoročný šampionát bude prebiehať pod záštitou generálneho riaditeľa a prezidenta medzinárodnej masérskej asociácie IMA Jeppe Tengbjerga. Stretnúť nás môžete aj na tejto súťaži, pretože aj FABULO je sponzorom podujatia.

NOVEMBER 2024
Campionatul Național de Masaj - World Massage Super Cup

1.-3. novembra 2024 (piatok – nedeľa)
Sibiu, Rumunsko

Championship in Sibiu je organizovaný asociáciou AMCT (Association of Massage and Complementary Therapies). Na súťaženie si môžete vybrať 2 kategórie z 8 ponúkaných, ktorými sú: wellness, asian-eastern freestyle, masáž na stoličke, švédska masáž, western freestyle, masáž tváre, terapeutické masáže alebo kategórie začiatočníkov. Na webových stránkach organizátorov nájdete informácie o tom, za čo najmä porotcovia strhávajú body. Z tých zaujímavejších je to napríklad: kvapnutie masážneho oleja na zem, celkovo väčšie množstvo oleja ako zodpovedá zvolenej technike, nekontrolované emócie na tvári, nedodržanie súkromia masírovaného alebo nadmerné potenie.

Mimo Národného šampionátu prebieha ešte Svetový masážny Super Cup. Štartovné sa pohybuje od 150 do 220 €.

Sledujte nás aj cez kanály našich sociálnych médií, pretože aj tam budeme poskytovať informácie o týchto súťažiach. Všetkým súťažiacim prajeme veľa úspechov!

fabulo_profil_250_3

Autor:
FABULO
www.fabulo.sk