Dôkladná starostlivosť o masážny stôl, tipy k správnemu používaniu

Masážny stôl je pre masérov neoceniteľným spoločníkom v ich pracovnom živote. Je to zároveň pomôcka, ktorá takmer ihneď upúta pohľady klientov, keď vkročia do miestnosti. Takže niet divu, že masážny stôl je pokladom, o ktorý je potrebné sa dôkladne starať, aby si zachoval svoju kvalitu a krásu.

Dosiahnutie udržateľnosti je jedným z hlavných cieľov značky FABULO. My si za kvalitou našich stolov stojíme. Je pre nás zásadné, aby nami predávané terapeutické pomôcky odolali času a mohli byť oporou našich zákazníkov po celé roky. Aby vám naše stoly vydržali v perfektnom stave, čo najdlhšie, vyžadujú si základnú starostlivosť, a to hlavne o čalúnenie, ktoré môže pri nesprávnej starostlivosti prasknúť, vyschnúť alebo vyblednúť.

A tak sme vám vo Fabulo napísali niekoľko užitočných tipov, ako udržiavať masážne stoly v perfektnej kondícii. Ako ich čistiť, ošetrovať a predchádzať nevhodnej manipulácii.

Správne umiestnenie a uloženie masážneho stola

Prvým podstatným elementom je správne umiestnenie masážneho stola v miestnosti. Najideálnejšie je uložiť stôl na suchom mieste s izbovou teplotou. Je nutné ho chrániť pred mrazom a priamymi slnečnými lúčmi.

Dbajte na to, aby ste neumiestňovali masážny stôl v blízkosti elektrických ohrievacích zariadení, pretože tie ho môžu veľmi poškodiť a verte, či nie, je to aj zároveň nebezpečné.

Rovnako dôležité je vyhýbať sa vysokej vlhkosti a silnému UV žiareniu.

Čistenie čalúnenia masážneho stola: denné a hĺbkové čistenie

Hlavným elementom starostlivosti o masážny stôl je jeho čistenie: je to činnosť ktorá najviac “zasiahne” povrch a čalúnenie stola. Predtým, než sa pustíme do detailov čistenia, zastavme sa na chvíľu pri otázke ochrany čalúnenia

Čalúnenie najlepšie ochránite použitím napínacieho ochranného poťahu. Na našom Fabulo e-shope nájdete široký výber napínacích (vyrobené z froté a bavlny) a obyčajných (prateľných textilných) poťahov rôznej farby a rozmerov. V ponuke máme dokonca aj jednorazové plachty, tie ale doporučujeme hlavne masérom, ktorých klienti sa počas masáže neustále neotáčajú a nehýbu.

Odporučujeme vám stôl nezakrývať, ak ho práve nepoužívate, aby čalúnenie mohlo “dýchať”.

Čistenie masážneho stola vykonávajte denne (alebo po ukončení jednotlivých masáží v závislosti od jej typu) jemným čistiacim prostriedkom na čalúnenie. Ideálnym prostriedkom je Surfa'Safe Premium. Takto vieme chrániť masážny stôl od baktérii, olejových škvŕn a iného znečistenia, ktoré by mohli spôsobiť popraskanie alebo vyblednutie povrchu. Po čistení vždy osušte celý povrch stola.

Raz za týždeň odporúčame “hĺbkové čistenie”, ktoré vášmu stolu veľmi prospeje. Počas neho vyčistite okrem povrchu aj nohy stola a tiež prekontrolujte celú konštrukciu.

DÔLEŽITÉ! Pre zachovanie textúry čalúnenia nepoužívajte čistiace prostriedky na báze alkoholu, ani čistiace a dezinfekčné prostriedky obsahujúce citrusy, pretože tie môžu poškodiť povrch masážneho stola, čo môže mať za následok jeho popraskanie a vyblednutie.

Čalúnenie viete ošetriť aj domácim čistiacim prostriedkom. Zmiešajte malé množstvo antibakteriálneho mydla a vody, dajte ho do rozprašovača, naneste ho na masážny stôl a následne pomocou vlhkej handry utrite čalúnenie do sucha.

Efektívne pranie masážnych plachiet a uterákov

Keď už sme odporučili použitie masážnych plachiet, nesmieme obísť ani otázku ich prania spolu s uterákmi, pretože sa to týka skoro každého, kto používa masážny olej. Určite ste zvedavý v čom je ten trik, tak poďme na to.

Podľa niektorých je riešenie nastaviť práčku na 60 alebo 90 stupňov, iní zase pridávajú pracie tabletky alebo prostriedok na umývanie riadu k praciemu prášku a sú aj takí, ktorí svoje plachty a uteráky nosia do profesionálnej práčovne.

Okrem iného sme známi aj tým, že sa snažíme poskytnúť riešenie na všetky požiadavky našich zákazníkov, takže máme odpoveď aj na túto otázku, vo forme univerzálneho pracieho gélu Topwash, ktorý v sebe skrýva viacero výhod: napr. ho môžete použiť v akejkoľvek práčke, spoľahlivo si poradí so všetkými nečistotami a škvrnami, neobsahuje bieliaci prostriedok, takže ochraňuje farby pred vyblednutím. Pritom všetkom je aj ekonomický, oproti tradičným pracím prostriedkom budete potrebovať len polovičnú porciu gélu.

Veríme, že tieto tipy vám pomôžu k tomu, aby vaše masážne stoly boli krásne a dokonale funkčné aj po dlhých rokoch.

fabulo_profil_250_3

Autor:
tím FABULO
www.fabulo.sk